"Pala" tročlana banda koja je pljačkala turiste na auto-putevima u Srbiji

Srna
"Pala" tročlana banda koja je pljačkala turiste na auto-putevima u Srbiji

BEOGRAD - Policija u Srbiji uhapsila je danas tročlanu bandu koja je pljačkala strane turiste i državljane na auto-putevima u Srbiji, a prilikom hapšenja lakše su povrijedili tri policajca, oštetili službeno vozilo i naplatnu rampu.

Uhapšeno je lice iz Kruševca čiji su inicijali D.Ž. i lica iz Kraljeva S.S. i M.V. zbog više krivičnih djela razbojništvo, teška krađa i pokušaj teške krađe, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Oni su osumnjičeni da su jutros na auto-putu Beograd - Niš, kod Smedereva, na parkingu polomili zadnje staklo na vozilu, u kome su spavali bugarska državljanka i grčki državljanin, a zatim ukrali torbu u kojoj je bilo 600 evra, platne kartice i mobilni telefoni.

Potom su na auto-putu kod Jagodine na parkingu izbušili gumu na vozilu čiji je vlasnik njemački državljanin, zatim polomili staklo na vozilu i ukrali torbu u kojoj su bile lične stvari.

Nakon toga, policija je uhapsila D.Ž., S.S. i M.V. na naplatnoj stanici "Koševi" na auto-putu za Kruševac.

Oni su pružali otpor tokom hapšenja, kada su lakše povrijeđena tri policijska službenika, dok je oštećeno službeno vozilo i naplatna rampa, tako da su im na teret stavljena i krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U vozilu osumnjičenih policija je pronašla ukradene predmete prilikom izvršenja krivičnih djela i biće vraćeni oštećenima.

Postoje osnovi sumnje da su D.Ž., S.S. i M.V. na auto-putu Beograd - Niš i Beograd - Čačak u vrijeme turističke sezone, izvršili više krivičnih djela na štetu stranih državljana.

Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog tužilaštva u Smederevu, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

U okviru ove akcije, samo tokom jučerašnjeg dana bilo je angažovano 99 patrola sa 200 policijskih službenika područnih policijskih uprava, Uprave saobraćajne policije, Uprave granične policije i Žandarmerije Srbije.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova pridaje veliki značaj bezbjednosti stranih državljana u Srbiji i ubuduće će ulagati maksimalne napore da se svi tokom boravka u Srbiji osjećaju sigurno i bezbjedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana