Pala četiri švercera narkoticima, drogu prodavali u zemljama regiona

Nebojša Tomašević
Pala četiri švercera narkoticima, drogu prodavali u zemljama regiona

SARAJEVO – Četiri osobe uhapšene su u akciji „Raptor“ na području Sarajeva zbog sumnje da su se bavili međunarodnim švercom narkotika.

- Osumnjičene teretimo da su se na teritoriji BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavili neovlašćenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga „kokain“, „marihuana“ i „spid“, kao i drugim krivičnim djelima-saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da su u okviru akcije pretreseni objekati i vozila koja koriste pomenuta lica.

- Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama, krijumčarenje ljudi, te krivičnim djelom zloupotreba osiguranja. Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama „Skaj“ i „Anom“ - navodi se u saopštenju.

Istakli su da će osumnjičeni biti  ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Naglasili su da je akcija „Raptor“ usmjerena na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlašćenim međunarodnim prometom opojnih droga. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana