Otkriven prevarant koji je obmanuo dva Banjalučanina i ukrao im telefone

Nebojša Tomašević
Otkriven prevarant koji je obmanuo dva Banjalučanina i ukrao im telefone

BANjALUKA - Policija je identifikovala osumnjičenog koji je obmanuo dva Banjalučanina i na prevaru  od njih ukrao dva mobilna telefona ukupne vrijednost od oko 2.900 KM, potvrđeno je u policiji.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da se za osumnjičenim za prevaru i krađu intenzivno traga.

- Nadležnim policijskim stanicama, 14. decembra dva oštećena lica prijavila su, da su se sa njima nepoznatom osobom na društvenoj mreži dogovorila prodaju mobilnog telefona, a potom se sa njim našli na prethodno dogovorenim adresama, odnosno u stanovima na području Banjaluka, radi prodaje. Tom prilikom je nakon pokazivanja telefona,  izvršilac telefone od njih uzeo i pod izgovorom da telefon pokaže djetetu, odnosno bratu izašao iz stana, nakon čega se nije vratio u stan već se  udaljio u nepoznatom pravcu - navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o pomenutim krivičnim djelima krađa i prevara.

- Preduzimanjem operativno - taktičkih mjera i radnji policijski službenici su utvrdili da se u oba slučaja radi o istom licu. Utvrđeno je da je osumnjičeni navedena krivična djela počinio na način da je u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, na području Banjaluke iznajmio dva stana na dan na različitim lokacijama. Zatim je sa oštećenim licima dogovorio navodnu prodaju telefona, a potom iste ukrao na prethodno opisan način, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2 900 KM - navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve građane da promišljeno postupaju u kontaktima sa nepoznatim licima i da ne poklanjaju vjeru dobro smišljenim scenarijima koja su ta lica pripremila u cilju prevare i obmane građana. Ističu  da u slučaju da građani primijete lica za koja se sumnja da se bave ovakvim vidom prevare, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu ili da pozovu na broj telefona 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana