Otac, sin i njihov poznanik uhapšeni zbog napada na policiju

N.T.
Otac, sin i njihov poznanik uhapšeni zbog napada na policiju

LAKTAŠI - Vlasnik kafane u Slatini kod Laktaša Petar S. i njegov sin Zoran S, kao i Srđan M. uhapšeni su i ispitani u policiji jer su napali i ometali policajce koju su intervenisali po prijavi o remećenju reda i mira, saznaje "Glas Srpske".

 

Sva trojica su bila pijana, a utvrđeno je da Petar posjeduje registrovano oružje koje će mu biti oduzeto.

Saznajemo da je policija pozvana da interveniše u kafani zbog vriske i galame, a po dolasku prišao im je Srđan M. i vrijeđao ih i galamio pa je uhapšen.

- Tada je policajcima prišao Zoran S.  i uz riječi „nismo mi kriminalci šta radite“ rukama je odgurnuo jednog policajca pa je i on uhapšen. Tada  se u sve uključuje Zoranov otac Petar S. koji je negodovao zbog hapšenja i upućuje policajcima pogrdne riječi, pa je i on lišen slobode - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da Z.S. terete za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a S.M. i P.S. za ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

 - Policijski  službenici su prilikom postupanja po prijavi da se iz ugostiteljskog objekta čuje glasna muzika, vika i galama obavljali razgovor sa vlasnikom istog, da bi policijskim službenicima prišlo lice S.M. te im upućivao pogrdne riječi te se oglušilo na izdano naređenje da prestane sa činjenjem prekršaja, da bi potom bio lišen slobode.  Prilikom daljeg postupanja po navedenoj prijavi policijskim službenicima je prišlo lice Z.S. i otvorenim pesnicama uputilo udarac policijskom službeniku nakon čega je i Z.S. lišen slobode. Prilikom lišenja slobode Z.S,  P.S. je upućivao pogrdne riječi policijskim službenicima te nakon što se oglušilo o izdano naređenje da prestane sa činjenjem prekršaja i P.S. je lišen slobode - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je alkotestiranjem kod S. M. u organizmu utvrđeno prisustvo  1,21 g/kg, alkohola,  kod Z.S. 1,52 g/kg i kod P.S.  količina alkohola u organizmu od 1,59 g/kg.

- Izvršenom provjerom u evidencijama, utvrđeno je da lice P.S. ima registrovano oružje koje će mu biti oduzeto. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka, koji su naložili da se protiv lica Z.S.  dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a da se licima S.M. i P.S. uruče prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana