Otac bebe šokiran presudom: Kakva je to pravda?

GS
Foto: ATV

Danijel Vesić, otac bebe J.V. koja je medicinskom osoblju Univerzitetske bolnice u Foči ispala na pod, rekao je za ATV da je šokiran i razočaran oslobađajućom presudom koju je Osnovni sud u Foči izrekao babici Biljani Kulić i ginekologu Vladimiru Čančaru.

”Razočaran sam i ne mogu da vjerujem da su oni oslobođeni optužbe. Znači, niko nije kriv!? To je sramno! Kakva je to pravda? Pa zar je dijete samo palo sa stola nakon što se rodilo”, pitao je Vesić.

Podsjetio je da su supruga Jovana i on gotovo dvije godine prolazili kroz agoniju, strahovali za život svoje kćerke, od operacije do veoma stresnog oporavka tokom kojeg je non stop morala da ide na liječenje i kontrole u Sarajevo.

Presuda: Babica i ginekolog nisu krivi za nesavjesno liječenje zbog pada bebe na pod

”Iskreno, nisam se nadao da će dobiti neke velike kazne, ali da će ih osloboditi to nisam očekivao”, istakao je Vesić.

On kaže da je takva presuda sramna za pravosuđe i državu.

”Nažalost živimo u državi u kojoj je nešto tako moguće. Zbog takvog sistema moja porodica i ja smo se povukli iz BiH i otišli da živimo u Ameriku. Sve svoje insvesticije i planove ću povući, jer je moja porodica ovdje na sigurnom”, rekao je Vesić.

On ističe da je sramota da se izriče oslobađajuća presuda i pored svih dokaza u koje je, kako kaže, imao uvid.

”Pored svih dokaza koje sam vidio, vještačenja ljekara koji je rekao da je dijete dva puta palo na pod... Gledao sam i rekonstrukciju, kojom je tačno utvrđeno ko je šta radio u porođajnoj sali, gdje su i kako stajali kada se to dogodilo. Ne znam... Zaista sam u šoku”, rekao je Vesić, poručujući da na tome neće stati i da će nastaviti da se bori svim pravnim sredstvima.

Podsjetimo njegova kćerka J.V. je nakon rođenja 19. avgusta 2022. godine medicinskom osoblju pala sa pomoćnog stola Univerzitetske bolnice u Foči i zadobila teške povrede, opasne po život. Zbog tog slučaja sudilo se babici Biljane Kulić i ginekologu Vladimiru Čančara za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći i oboje su nepravosnažno oslobođeni krivice, prenosi Atv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana