Osumnjičeni zapucao na policiju pa pobjegao

N. T.
Mjesto gdje je izvršena akcija "Porto"
Foto: Kliks | Mjesto gdje je izvršena akcija "Porto"

SARAJEVO - Policija traga za A.B. (35) sa području Sarajeva, koji je jutros pucao na policiju koja je došla da ga uhapsi u okviru akcije "Porto" čiji je cilj rasvjetljavanje razbojništava i teških krađa.

Policajci su uzvratili na vatru i tom prilikom niko nije povrijeđen, dok su u okviru akcije uhapšeni A.H. (25) i A.K. (24). Prema nezvaničnim informacijama sarajevskih medija na policiju je pucao Amar Bašić.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo policajci su radi zaštite života uportijebili oružje u skladu sa zakonom. Potvrdili su da tom prilikom nije niko povrijeđen, dok je raspisana potraga za A.B. Pojasnili su da su akciju "Porto" izveli službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS.

- Izvršeni su pretresi na više lokacija, te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potiču iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje. Slobode su lišena dva muškarca, A.H. i A.K. Prilikom pokušaja lišenja slobode trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa - opština Novi Grad muškarac A.B. (35) je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom - pojašnjeno je u policijskom saopštenju.

U MUP-u KS su istakli da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana