Osumnjičeni za ubistvu u Sarajevu u stanu krio arsenal oružja i eksploziv

N.T.
Osumnjičeni za ubistvu u Sarajevu u stanu krio arsenal oružja i eksploziv

SARAJEVO - Veća količina oružja, municije i eksplozivnih sredstava pronađena je u stanu koji je koristio Amel Jašarević (30) osumnjičen za ubistvo Mehmeda Ramića (25), potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz MUP-a Kantona Sarajevo, navodeći inicijale, saopšteno je da je stan koji je koristio osumnjičeni  u opštini Novo Sarajevo pretresen u okviru istrage ubistva M.R. iz Sarajeva koje je počinjeno 12. decembra 2021.godine na lokalitetu Pofalići, opština Novo Sarajevo.

- Pretres stana koji je koristio osumnjičeni A.J. iz Sarajeva, izvršen je u ulici Malta.Pronađeno je i privremeno oduzeto 10,39 kg materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na spid, 4,8 kg suhe zeljaste materije koja asocira na marihuanu, 2 precizne vage za mjerenje te jedna mašina za vakumiranje-navodi se u saopštenju MUP-a KS:

Dodaje se da je  pronađeno i oduzeto i šest automatskih puški, jedan pištolj, dva prigušivača, 11 ručnih bombi, jedna rasprskavajuća mina.

- Pronađeno je i privremeno oduzeto 13 električnih detonatorskih kapsli, dva trotirska metka, četri ručna bacača raketa (zolje), oko jedan kilogram plastičnog eksploziva, više okvirova za vatreno oružje, oko 600 komada municije različitog kalibra, uređaj za kodiranje ključeva. Pronađena je i policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.-navodi se u saopštenju.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja je osumnjičeno navedeno lice, a koje se nalazi u pritvoru.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana