Osumnjičeni za ubistvo vozača na kopu rudnika ispitan u policiji i predat tužilaštvu

Nebojša Tomašević
Osumnjičeni za ubistvo vozača na kopu rudnika ispitan u policiji i predat tužilaštvu

TUZLA – Osumnjičeni N. M. (32), koga terete da je usmrtio vozača firme "Junuzović kopeks" M.R. (34) na površinskom kopu "Dubrave" rudnika "Kreka", predat je nakon ispitivanja tužilaštvu Tuzlanskog kantona, potvrđeno je u policiji.

Zločin je počinjen juče oko 11 časova i prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je krao ugalj te je pucao na pomenutog vozača koji je u tome pokušao da ga spriječi. Prema nepotvrđenim informacijama pojedinih medija u FBiH,  M.R. je od ranije poznavao N.M. i sa njim bio u sukobu. Razmirice su navodno kulminirale juče kada se dogodilo ubistvo.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK; osumnjičenog N. M. terete za ubistvo.

Istakli su da je ovaj događaj policiji juče prijavio dežurni službenik na Površinskom kopu "Dubrave".

- Prijavio je da je  oko 11 časova nepoznato lice u krugu navedenog kopa na lokaciji "Vršani" pucalo iz vatrenog oružja u radnika firme koja vrši otkrivku i odvoz jalovine na PK Dubrave, odnosno vozača kamiona. Na lice mjesta izašli su službenici Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice, a tom prilikom je od strane dežurnog ljekara konstatovana smrt M.R, rođenog 1989. godine-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je istog dana policija oko 11.55 časova uhapsila N.M. (32) zbog sumnje da je počinio ubistvo  te su preduzeli sve potrebne mjere i radnje pod nadzorom Kantonalnog tužioca.

Naglasili su da je N.M. danas uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu na nadležnost i dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana