Osumnjičeni za ubistvo starca u Laktašima vjerovatno zaražen virusom korona, odgođeno suđenje

Nebojša Tomašević
Osumnjičeni za ubistvo starca u Laktašima vjerovatno zaražen virusom korona, odgođeno suđenje

BANjALUKA - Bogdan Vajukić (22) iz Laktaša, koji je osumnjičen da je ubio Gojka Veselića (76) u selu Koljani, a potom njegovo tijelo bacio u bunar, vjerovatno je zaražen virusom korona, saznaje "Glas Srpske".

Vajukić je jutros trebalo da se pojavi u Okružnom sudu u Banjaluci na suđenju zbog više krivičnih djela koja je počinio ranije, prije ubistva, ali je suđenje odgođeno. Suđenje Vajukiću zbog počinjenog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari trebalo je da počne 27. januara, ali je tada odgođeno  za danas jer je on uhapšen zbog ubistva.

Kako saznajemo nezvanično, iz Kazneno-popravnog zavoda u Banjaluci obavijestili su sud da postoji sumnja da je Vejukić zaražen.

- Vajukiću je jedan test pokazao da je pozitivan na virus korona,a jedan da je negativan. S obzirom na te činjenice rizično je da se on pojavi na suđenju dok se ne utvrdi tačno je li bolestan ili nije - rekao je izvor blizak pravosuđu.

Vajukić je Veselića ubio u njegovoj kući u Koljanima kod Laktaša 24.januara. Nekoliko časova prije zločina napao je i pokušao da opljačka komšinicu ubijenog, a zbog ovog napada policija je i otkrila da je on ubica.

Ubistvo je otkriveno nakon dva dana kada je kćerka ubijenog došla da provjeri zašto joj se otac ne javlja.

Vajukiću, koji je u policiji priznao da je ubio starca i njegovo tijelo bacio u bunar određen je pritvor.

Vajukić je stari znanac policije.

 On je hapšen i  zbog krađe, a 2018. godine i zbog toga što je automobilom presreo, pretukao, ugurao u svoj automobil i oteo 500 KM od S.Ć (24). Vajukić je svojim "golfom 4" jurio S. Ć, koji je bio za volanom "mercedesa". Vajukić ga je presreo, brutalno isprebijao nesrećnog mladića i ukrao mu 500 KM. Potom ga ubacio u svoj "golf" i odvezao i na kraju izbacio u blizini nadvožnjaka na debelom minusu, a spasila ga je  policijska patrola koja ga je slučajno uočila.

Tada su Vajukićevi poznanici izjavili da je on bio problematičan još od djetinjstva. Jednom prilikom je razbio prozore i vrata na kući starije komšinice, a i drugim komšijama pravio je probleme i sijao strah po selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana