Osumnjičeni za ubistvo načelnika krim-policije danas pred tužiocem

Jasmina Salopek
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA- Osumnjičene za ubistvo načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića danas će ispitati republički tužilac, nakon čega će biti donesena odluka o mjerama pritvora.

-Ispitivanje bi trebalo da bude završeno večeras, a odluka tužioca biće poznata sutra - rekla je za "Glas Srpske" portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić dodavši da ispitivanje treba ubrzo da počne.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet sinoć su sproveli  u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci osumnjičene Aleksandra Miljatovića i Igora Repajića.

Miljatović je osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva, a Repajića terete kao pomagača. Dalibor Railić zvani Dugi, koji je sinoć ispitan u Tužilaštvu BiH osumnjičen je kao nalogodavac ubistva i trenutno se nalazi u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva dostavljen je i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo protiv Miljatovića i Repajića.

Osumnjičeni su u prostorije Republičkog javnog tužilaštva sprovedeni uz jake mjere obezbjeđenja.

Bašić je ubijen 21. marta u Prijedoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana