Osumnjičeni za ubistvo migranta predani Tužilaštvu USK

J. Sa.
Foto: Anadolija

SARAJEVO- Trojica državljana Avganistana koji su uhapšeni u nedjelju u Sarajevo zbog sumnje da su ubili migranta (23) iz Pakistana predani su juče u nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog Kantona, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je ranije saopšteno iz policije Kantona Sarajevo, osumnjičeni su se krili  u jednoj porodičnoj kući, u Starom Gradu u Sarajevu.

- Policija je u kući pronašla dva pištolja, pet metaka, prstenje, narukvicu i sat za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela- saopšteno je ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nakon hapšenja, osumnjičeni su odmah predati policiji Unsko-sanskog kantona i nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

- Istražioci Sektora kriminalističke policije USK-a ispitali su osumnjičene, te ih uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predali na dalje postupanje nadležnom tužiocu. Pretpostavljamo da će im biti određena mjera zadržavanja, s ciljem adekvatne istrage u ovom predmetu – rekli su iz policije USK.

Državljani Avganistana sumnjiče se za više krivičnih djela na području Bihaća, prvenstveno ubistva i ubistva u pokušaju, ali i razbojništva, te nanošenje lakših povreda.

Prema navodima federalnih medija, migrant koji je hospitalizovan zbog teških tjelesnih povreda nanesenih vatrenim oružjem, trenutno je van životne opasnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana