Osumnjičeni za ubistvo Mehmeda Ramića pobjegao u Crnu Goru

G.S.
Osumnjičeni za ubistvo Mehmeda Ramića pobjegao u Crnu Goru

SARAJEVO - Adel Kabaš četvrti osumnjičeni za ubistvo Mehmeda Ramića pobjegao je u Crnu Goru, potvrđeno je za portal klix.ba iz izvora bliskih policijskoj istrazi.

Kabaš je nakon ubistva koje se u sarajevskom naselju Pofalići odvilo u nedjelju, pobjegao prema Hercegovini. Kako saznajemo u Crnu Goru najvjerovatnije je prešao na graničnom prijelazu Čemerno.

Njemu su u bijegu iz Sarajeva pomogli Edvin Imamović i Igor Zuko, koji su ponedjeljak uhapšeni.

Zbog ubistva Ramića policija je uhapsila Amela Jašarevića, zvanog Šaja, Edvina Imamovića i Igora Zuku.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo određivanje pritvora za tri osobe koje su povezane sa ubistvom Mehmeda Ramića na Pofalićima, a za jednu osobu je zatraženo i raspisivanje potjernice.

"Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Amelu Jašareviću, osumnjičenom za krivično djelo ubistvo, te Edvinu Imamoviću, osumnjičenom za pomaganje u ubistvu i Igoru Zuki, osumnjičenom za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela", rekla je za klix.ba portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Istovremeno je predložen jednomjesečni pritvor kao i raspisivanje potjernice za Adela Kabaša, koji se također sumnjiči za ubistvo Ramića, a od kobne večeri je u bjekstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana