Osumnjičeni za ubistvo Banjalučanina bili pijani, zatečeni u krvavoj odjeći i obući

Nebojša Tomašević
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA – Troje osumnjičenih za ubistvo Banjalučanina Saše Kisina (49) na mjestu zločina su zatečeni u okrvavljenoj odjeći i obući, a nakon hapšenja je utvrđeno da su svi bili pijani, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

- Draganu Jelači  (48) iz Čelinca izmjereno je 2,4 g/kg alkohola u krvi, kod Valentine Stojanović (20) jedan g/kg, a kod Davida Kostića (46) 1,72 g/kg – kaže naš izvor.

Zločin je otkriven nakon što su se iz kuće u ulici Jovana Dučića čuli buka i svađa. Intervenisala je patrola policije i u kući su zatekli Kisina kako leži u besvjesnom stanju sa vidnim povredama po cijelom tijelu. Osumnjičeni su bili pored njega.

Kisin je odmah prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske gdje je tokom noći podlegao.

- Na odjeći i obući osumnjičenih su bili vidljivi tragovi krvi. Prvi rezultati istrage ukazuju da su zajedno pili alkohol. Došlo je do svađe i tuče, koja je završila ubistvom - kaže izvor dodajući da se tačne okolnosti ubistva detaljno istražuju.

Zasada nije poznato ko je od osumnjičenih Kisinu nanio smrtonosne povrede, tužilaštvo je naložilo obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Naložena su i vještačenja tragova koji su tokom uviđaja prikupljeni na mjestu zločina.

Sv troje osumnjičenih poznati su po skitnji, te kao osobe sklone konzumaciji narkotika i alkohola.

U kući u kojoj su zatečeni dugo vremena niko nije živio navodno zbog neriješenih imovinskih odnosa, odnosno činjenice da je kuća vlasništvo više osoba. Osumnjičeni su to iskoristili, te su kuću koristili kao svoje sklonište.

UKC

Saša Kisin u Urgentni centar UKC Republike Srpske dovezen je sinoć u teškom zdravstvenom stanju i bez svijesti.

- Odmah po prijemu pristupilo se reanimaciji pacijenta, a nakon toga i hitnom operativnom zahvatu. Tokom noći pacijent je hospitalizovan u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a te pored svih napora ljekara da mu spasu život, pacijent je preminuo dana 14.maja u 3.25 časova - saopšteno je iz UKC-a Republike Srpske.

Ubistvo Bruna Rolda

Dragan Jelača bio je svjedok na suđenju za ubistvo Brune Rolda koje se dogodilo 25. novembra 2019. godine u napuštenoj kući u centru Banjaluke. Tada je više osoba, među kojima je bio i Jelača, danima u kući pilo alkohol, miješajući ga sa tabletama i drugim opijatima. Do zločina je dovela svađa oko toga gdje će ko spavati. Rold je potom brutalno pretučen, da bi ga dokrajčili ubodem nožem u vrat. Kako bi prikrili zločin počinioci su zapalili dušek na kojem je tijelo ležalo, te izazvali požar u kojem je tijelo žrtve ugljenisano.

Inače, radi se o višestrukom prestupniku koji je više puta privođen i saslušavan. Hapšen je i u akciji “Klub” zbog sumnje da je zajedno sa M.M. navodio maloljetnice na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” iz Banjaluke. Drugo dvoje osumnjičenih ranije nisu prolazili kroz krivične evidencije.

Povezani tekstovi:

Policija istražuje ubistvo u Banjaluci: Među uhapšenima i djevojka

Užas u Banjaluci: Muškarac brutalno pretučen, preminuo u bolnici!

Detalji ubistva u Banjaluci: Osumnjičeni od ranije poznat policiji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana