Osumnjičeni za trgovinu drogom: Beganoviću i ostalima produžen pritvor

Avaz
Osumnjičeni za trgovinu drogom: Beganoviću i ostalima produžen pritvor

Sud BiH donio je rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Državnog tužilaštva te je osumnjičenim Izetu Beganoviću i Adnanu Keleciji iz Banjaluke i Sadiku Kevriću iz Brčkog produžen pritvor za naredna dva mjeseca.

Pritvor može trajati do 11. novembra ili do nove odluke Suda.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji ”Alfa” zbog sumnje da su počinili krivično organizovani kriminal u vezi s trgovinom droge.

Produženje mjere pritvora traženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke.

Beganović i ostali uhapšeni su sredinom avgusta u okviru međunarodne akcije u kojoj su učestvovali istražni organi Austrije i Češke.

Oni su u ranijem periodu na svojoj teritoriji zaplijenili veće količine droge, a ”palo” je i nekoliko državljana BiH koji se dovode u vezu s Beganovićem i njegovim saradnicima. Neki od njih su pravosnažno osuđeni i već su čak odležali kazne zbog trgovine drogom.

Grupa je međusobno komunicirala putem kriptovanih aplikacija Skaj i Anom.

Izet Beganović je godinama živio u inozemstvu, najviše u Češkoj, te se bavio raznim biznisima. Uglavnom je bio uključen u posao s kockom i igrama na sreću, a držao je i nekoliko kazina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana