Osumnjičeni za šverc drogom pred tužiocem, policija dostavila izvještaj

Srna
Osumnjičeni za šverc drogom pred tužiocem, policija dostavila izvještaj

BANjALUKA- Policijska uprava Gradiška dostavila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osam lica zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i omogućavanje uživanja droge.

Izvještaj je dostavljen protiv Srđana (22) i Saše Rađevića (47), Dragana Popovca (52) i Stefana Trninića (29) iz Gradiške, te Vlatka Blaževića (47) iz Travnika, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Izvještajem su obuhvaćeni i lice iz Gradiške čiji su inicijali E.D. (39) koje je u bjekstvu, E.Ž. (27) koje se nalazi na izdržavanju kazne zatvora i G.D. (55) koje se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

Kako "Nezavisne " saznaju uhapšeni Banjalučanin Bojan Čučak (32) nije predat u Tužilaštvo, a akcijom je obuhvaćen i bračni par Željka i Dragan Erceg te Dragan Gajić, a svi su i ranije hapšeni.

Dragan Erceg je u bjekstvu, Željka Erceg je na izdržavanju zatvorske kazne, a Dragan Gajić se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

Osumnjičena lica su uhapšena juče u okviru višemjesečne zajedničke akcije „Fjudžitiv” Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet, policijskih uprava Banjaluka, Gradiška i MUP-a Srednjobosanskog kantona.fj

Oni su, kako se sumnja, od sredine 2020. do 20. decembra ove godine nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali marihuanu i kokain korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

Pet osumnjičenih lica sprovedeno je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka gdje će ih ispitati postupajući tužilac.

Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana