Osumnjičeni za ranjavanje policajca ranije osuđivan

Nebojša Tomašević
Foto: argument.ba

BRČKO - Osumnjičeni za ranjavanje policajca u Brčkom je Senad M. koji ima krivični dosije i osuđivan je za nanošenje lakih povreda, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Izvor blizak istrazi je potvrdio da pomenuti ima iza sebe dvije presude, ali da nije lice koje je činilo teže oblike krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, do sada sve prikupljene informacije govore da se radi o pokušaju ubistva.

- Ipak još uvijek se prikupljaju neophodne informacije da se utvrdi šta je motiv ovog slučaja i pod kojim okolnostima se desio. Tek nakon toga biće precizirana kvalifikacija krivičnog djela -rekao je naš izvor.

Policija je ranije saopštila da je uhapsila S.M. zbog sumnje da je jutros hicem iz pištolja ranio policajca J. T. u Mostarskoj ulici u Brčkom.

Prema informacijama iz istrage, osumnjičeni je presreo policajca kada je on krenuo u ugostiteljski objekat i na njega ispalio više hitaca te pobjegao, ali je efikasnom akcijom policije brzo pronađen i uhapšen.

Povrijeđen policajac je nakon ranjavanja prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu u Brčkom gdje mu je ukazana potrebna medicinska pomoć. On je nakon toga prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

Iz Policije Brčko distrikta saopštili su da im je ovaj događaj prijavljen jutros u 2.57 časova.

- Medicinski tehničar Službe hitne pomoći obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem. Odmah nakon prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica J.T. koji je policijski službenik Policije Brčko distrikta  - navedeno je u saopštenju policije. Pojašnjava se da policajac J.T. nije bio radno angažovan u vrijeme pucnjave te je kolegama rekao šta se desilo.

- On je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M. iz Brčkog. Nakon prikupljanja navedenih informacija obezbijeđeno je mjesto događaja i utvrđeno da se lice S.M. udaljilo u nepoznatom pravcu. Preduzete su hitne mjere potrage i lice S.M. je locirano na području grada i lišeno slobode - rekli su u policiji.

Istakli su da je o svemu upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

- Pod njegovim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji. Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije događaja, lice S.M. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta - stoji u saopštenju policije.

Osumnjičeni do ovog momenta nije predat tužiocu, a kako su nam rekli u Tužilaštvu osumnjičeni će biti ispitan u skladu s zakonom nakon čega će biti odlučeno o eventualnom predlaganju pritvora i drugim mjerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana