Osumnjičeni za pomaganje ubici policajca pred tužiocem u Banjaluci

Srna
Osumnjičeni za pomaganje ubici policajca pred tužiocem u Banjaluci

BANjALUKA - Z.R, koji je uhapšen u Bijeljini u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici, predat je danas u Banjaluci u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske i Žandarmerije predali su ovo lice Tužilaštvu, uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu teško ubistvo u vezi sa pomaganjem.

Z.R. će nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu biti sproveden u Sud BiH radi određivanja ekstradicije, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici MUP-a Srpske uhapsili su juče u Bijeljini Z.R. (39), državljanina Srbije, za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je danas u ataru Banje Koviljače likvidiran albanski terorista koji je ubio jednog srpskog policajaca, a ranio drugog.

U Loznici je u srijedu, 17. jula, uveče ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) teško ranjen, prilikom kontrole "mercedesa" tutinskih registracija, u kojem su se nalazile dvije osobe.

Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana