Osumnjičeni za napad na Novitovića pušteni na slobodu

Nebojša Tomašević
Osumnjičeni za napad na Novitovića pušteni na slobodu

BANjALUKA - Saša Kovačević (46) iz Bijeljine, te Predrag (56) i Mladen Kojić (53) iz Gradiške koji su uhapšeni zbog napada na v.d direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica Milana Novitovića, nakon ispitivanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu pušteni su da se brane sa slobode.

Kako je saopštilo tužilaštvo, navodeći njihove inicijale, postupajući tužilac je ispitao osumnjičene na okolnosti počinjenih krivičnih djela nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje  i oduzimanje tuđe stvari.

- S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi predviđeni u članu 197. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske za određivanjem mjere pritvora, nakon ispitivanja osumnjičena lica su puštena i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode-stoji u saopštenju Tužilaštva.

Navodi se da se osumnjičeni terete da su navedena krivična djela počinila na štetu M. N. 7. avgusta oko 14.15. časova na auto – putu Banjaluka- Gradiška.

Kako je navedeno u ovom saopštenju, navodeći inicijale, za nasilničko ponašanje terete se sva trojica dok Predraga dodatno terete za ugrožavanje sigurnosti, a Mladena Kojića i za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana