Osumnjičeni za krađu skupocjenog “mercedesa” iza rešetaka

N.T.
Osumnjičeni za krađu skupocjenog “mercedesa” iza rešetaka

BANjALUKA – Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Ćosi (54) iz Banjaluke i Aleksandru Mariću (46) iz Pelagićeva osumnjičenim za krađu skupocjenog “mercedesa” u Zagrebu, a koji je pronađen u Laktašima.

Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je pritvor zbog sumnje da su počininili krivično teška krađa, a može trajati do 8. aprila 2023. godine do 20.40 časova.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičeni su da su između 11. i 19. februara ove godine, u Zagrebu ukrali “mercedes -benz AMG GTR”, kabriolet, bijele boje, sa kojim su uz upotrebu nepripadajući registarskih oznaka u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora, kao i mjera granične kontrole prešli granicu BiH.

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a osim ukradenog 2“mercedesa od osumnjičenog dvojca, inače poznatih kradljivaca vozila, oduzet je i BMNj Dž5.

Rijetki primjerak mercedes, čija se vrijednost procjenjuje na više od 200.000 evra, ukraden je u februaru u Hrvatskoj iz garaže 81-ogodišnjaka.

„Mercedes-AMG GTR“ bijele boje, bez registarskih oznaka ukraden je u februaru iz garaže na Kožinčevom bregu na području Susedgrada (područje Zagreba), a razbojnik je odnio i nakit.

Ovaj „mercedes“  jedan je od ukupno 750 proizvedenih i vjerovatno jedini u Hrvatskoj. Tada je saopšteno da motivi nisu u potpunosti jasni s obzirom da ga je nemoguće prodati u komadu, a tako rijedak i skup automobil niko neće kupiti za dijelove, niti je moguće  ukloniti sve brojeve i kodove.

Vozilo je 2020. modelske godine (što znači da se proizvodi od kraja 2019.). U limitiranoj seriji proizveden je na osnovu „Coupea“ koji je od ranije bio na tržištu, a tada mu je, kao novom, cijena bila oko 180.000 evra plus PDV.

"Mercedes" je vlasništvo 81-godišnjaka, a dovezen je u Hrvatsku iz Švajcarske.

Policija je istragom došla do saznanja da je automobil završio u Boškovićima gdje su i uhapšeni osumnjičeni.

Obojica su od ranije poznati policiji po krađama luksuznih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana