Osumnjičeni pomagači uhapšeni u noći ubistva inspektora ostaju na slobodi

GS
Osumnjičeni pomagači uhapšeni u noći ubistva inspektora ostaju na slobodi

BIJELjINA – Bijeljinci Deni i njegov brat Bojan Savić i Dejan Šarić, osumnjičeni da su nakon zločina pokušali pomoći Brčaku Nikoli Kokanoviću, kojeg terete za ubistvo bijeljinskog policijskog inspektora Nenada Markovića (38), ostaju na slobodi.

Ovo je odlučio Okružni sud u Bijeljini koji je odbio žalbu Okružnog javnog tužilaštva.

- Tužilaštvo je za 48 sata, koliko je imalo roka od hapšenja osumnjičenih, pribavilo dokaze koje po stavu ovog Tužilaštva pružaju pouzdan osnov za zaključak da u početnoj fazi istrage postoji dovoljno dokaza za postojanje osnovane sumnje za određivanje pritvora -  saopšteno je na sajtu Tužilaštva.

Dodaje se da sada  Tužilaštvo nema nikakvo pravno sredstvo za pobijanje odluke Okružnog suda u Bijeljini.

Pomenuti trojac je uhapšen nedugo nakon ubistva inspektora Markovića  te im je  bijeljinski Okružni sud 4. oktobra odredio jednomjesečni pritvor kao i Kokanoviću.

Odbrana osumnjičenog trojca  na to rješenje se žalila nakon čega je Sud donoio novo rješenje, 9. oktobra kojim se ukida rješenje od 4. oktobra, te se predmet vraća sudiji na ponovno odlučivanje.

Okružni sud u Bijeljini 10. oktobra ponovo odlučuje da se određuje pritvor Bijeljincima, ali se opet žale  njihovi advokati. Okružni sud u Bijeljini zatim uvažava žalčbe te 13. oktobra donosi novo rješenje  kojim se ukida rješenje od 10. oktobra i predmet u slučaju Savića i Šarića vraća ponovo sudiji na odlučivanje. Nakon toga sud  17. oktobra donosi rješenje kojim je odbijen prijedlog za određivanje pritvora Savićima i Šariću, te se oni odmah puštaju na slobodu.

Kokanović je inspektora  Markovića usmrtio u noći između 1. i 2. oktobra u bijeljinskoj ulici Meše Selimovića ispred lokala "Džil" ispalivši u njega iz nepsoredne blizine dva hica u grudi. Inspektor je u to vrijeme bio na dužnosti.

Prema prvim rezultatima istrage Kokanović i njegovi pomagači braća Deni i Bojan Savić, te Dejan Šarić došli su  u klub "Džil" kako bi potražili ubijenog inspektora i suspendovanog policajca Dalibora Bošnjakovića.

Te kobne večeri sva četvorica osumnjičenih jednom vozilom nešto malo prije ponoći dovezli do kluba "Džil" u koji su zajedno ušli.

Prema informacijama iz istrage i prijedloga za pritvor te večeri  Bojan i  Šarić su sjeli za sto do ulaznih vrata, dok su  Kokanović i Deni otišli prema toaletu, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića.

- Kada su ih uočili jedan od njih im je rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu i izašli iz kluba.  Marković i Bošnjaković takođe krenuli prema izlazu, a iza  njihovih leđa su bili Bojan Savić i Šarić.   Kada je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred objekta, Kokanović mu je iz neposredne blizine ispalio dva hica u prsa, iz pištolja "crvena zastava", kalibra 7,65 mm. Marković je pao na trotoar, a Kokanović je okrenuo pištolj prema Bošnjakoviću povlačeći obarač nekoliko puta. Pritom zatvarač na pištolju je bio u zadnjem položaja usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja- piše u prijedlogu za pritvor.

Dalje se navodi da je sve to posmatrao Deni Savić, koji je krenuo u pravcu Bošnjakovića i zamahnuo desnom nogom kako bi ga udario.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana