Osumnjičeni negirao da je ubio malu Danku

Kurir
Foto: Radio Magnum

ZAJEČAR  - Srđan Janković (50) iz sela Luka koji je osumnjičen da je zajedno sa Dejanom Dragijevićem (50) iz sela Zlot, ubio dvogodišnju Danku Ilić saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru gdje je tri i po sata odgovarao na pitanja koja mu je postavljao tužilac.

- Danas 4.juna 2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela - saopštilo je tužilaštvo.

Kako saznaje Kurir, Jankoviću je postavljeno stotinu pitanja i na svako je dao odgovor.

- Ja toga dana devojčicu uopšte nisam video, zapravo je nisam video nikada u životu - izjavio je, navodno, Janković na saslušanju, a nezvanično saznaje Kurir.

Janković se svo vrijeme branio ćutanjem, da bi 17. aprila riješio da prvobitno promijeni svog branioca, a zatim i da progovori o zločinu. Međutim, on je rekao da nema nikakva saznanja.

Posljednji svjedoci u istrazi saslušali su 27. i 28. marta, a ukupno ih je ispitano 19 među kojima su i roditelji male Danke.

Djevojčica je, inače, nestala 26. marta u mjestu Banjsko polje kod Bora kad je sa majkom i bratom došla na porodično imanje i od tada joj se gubi svaki trag.

Nakon nekoliko dana danonoćne potrage za njom, isplivala jeziva vijest da je mala Danka ubijena.

Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod” Bor. - Dejan Dragijević (50) koji je zajedno sa Jankovićem osumnjičen za ovo delo navodno je priznao sve i u policiji i u tužilaštvu, ali nikada nije otkrio gde je telo devojčice, a rekao je da je Janković upravljao automobilom kad su je udarili ispred imanja, što njegov kolega iz JKP Vodovod sada negira da se desilo - podsjeća izvor Kurira.

Srđan Janković je nakon saslušanja ubrzo vraćen kolima marice u zaječarski pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana