Osumnjičeni i tužiocu priznao da je ubio monaha i iz manastira ukrao malo više od 1.000 KM

Nebojša Tomašević
Osumnjičeni i tužiocu priznao da je ubio monaha i iz manastira ukrao malo više od 1.000 KM

BANjALUKA -Dragan Ševo (40) koji je osumnjičen za ubistvo monaha manastira Glogovac kod Šipova Stefana Ačića (62), prvo je od njega tražio novac da plati svoje obaveze, a kada mu on to nije dao, dva puta ga je ubo nožem te je iz manastira ukrao između 1.200 i 1.300 maraka, saznaje "Glas Srpske".

Ševo je ovaj zločin priznao i pred policijom i pred okružnim tužiocem koji je predložio da Ševi bude određen jednomjesečni pritvor, što je Okružni sud u Banjaluci prihvatio.

Nezvanično saznajemo da je Ševo 7. decembra došao u manastir Glogovac kod monaha Ačića, koga je znao od ranije jer je tu nerijetko dolazio.

Nakon kraćeg zadržavanja on je od njega tražio određeni iznos novca da izmiri obaveze koje je imao.

-  Monah je odbio da mu da novac i tada je došlo do kraće prepirke, tokom koje je Ševo izvadio nož i ubo monaha dva puta u predjelu grudi. Ševo je nakon toga sa više mjesta u manastiru pokupio sitni metalni i papirni novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu između 1.200 i1.300 KM i pobjegao je - kazao je izvor blizak istrazi.

Ročište za određivanje mjere pritvora održano je jutros u banjalučkom  Okružnom sudu.

Branilac optuženog, advokat Milan Rosić se protivio pritvoru, ali nije mogao da govori detalje.

Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da sakrije, uništiti i izmjeni tragove važne za krivični postupak.

- Pritvor je predložen i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenjem javnosti   - saopštilo je ranije Tužilaštvo.

Ševo je juče perdat Okružnom tužilaštvu Banjaluka nakon što je dan ranije ispitan u policiji u Mrkonjić Gradu gdje je, kako nezvanično saznajemo, priznao da je slučajno ubio oca Stefana.

Ševo je juče ispitivan u Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a prema riječima izvora bliskog istrazi, istražiocima je kazao da nije planirao da ubije monaha i da je samo htio novac od priloga kako bi se kockao. Osumnjičeni je navodno kazao da je nožem htio da zaplaši monaha, te da su počeli da se naguravaju kada ga je slučajno izbo po grudima.

Osumnjičeni je tokom ispitivanja, dodaje ovaj izvor, ispričao da vozač koji ga je dovezao u manastir Glogovac nije znao za zločin do povratka u Banjaluku, kada je vijest o ubistvu monaha odjeknula na internetu.

Ševo je osumnjičen da je monaha dva puta ubo nožem nakon što ga je žrtva prethodno počastila večerom.

Otac Stefan ubijen je 7. decembra u trpezariji manastira Glogovac, a dva dana kasnije Ševo je uhapšen je banjalučkom motelu "Nana", kada je sebi zabio nož u grudi, nakon čega je prevezen u Univeritetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci gdje je operisan i bio na liječenju do prije tri dana.        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana