Osumnjičeni da su unosili lažne podatke u polise za osiguranje vozila

Jasmina Salopek
Osumnjičeni da su unosili lažne podatke u polise za osiguranje vozila

GRADIŠKA - Nebojša Tomić (31) i Drago Kovačević (37), oba iz Gradiške , te braća Vjekoslav (42) i Vladimir Vučenović (38) i Igor Grgec (45), svi iz Srpca, osumnjičeni su da su unosili lažne podatke u polise za osiguranje vozila, saznaje "Glas Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, oni su u sedam slučajeva izdali nove polise osiguranja koja su vezali za stara osiguranja  drugih  osoba.

- To su činili kako bi mogli da daju popust klijentima novih polisa, a koji prema zakonu nisu ni imali pravo na to. U nekim slučajevima, ljudima su naplaćivali puni iznos osiguranja, a u polisama su navodili manji iznos na osnovu navodno datog popusta. Razliku su prisvajali sebi - rekao je naš izvor.

Pojasnio je da je ova prevara utvrđena kada je provjerom pojedinih polisa otkriveno da se ne slažu podaci u  novoizdatim sa starim polisama.

- Tako su u novoizdatim polisama navodili podatke za vozilo koje osiguravaju, a popuste su davali na osnovu stare polise koja glasi na drugu osobu i drugo vozilo. To su činili jer vlasnik prave polise, kojem su osiguravali vozilo, nije imao pravo na popust - pojasnio je izvor "Glasa Srpske".

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale, saopštili su da su protiv osumnjičenih podnijeli pet izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Ističu da se osumnjičenima na teret stavljaju krivična djela povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i zloupotreba položaja odgovornog lica.

- Osumnjičeni N. T, D. K, V. V, V. V. i I. G su tokom 2020. godine, obavljajući poslove obaveznog osiguranja od odgovornosti za motorna vozila, prilikom sačinjavanja polise na osnovu prethodne polise osiguranja, unijeli neistinite podatke, te izdali polise osiguranja za premijerskim razredom i popustom - navedeno je u saopštenju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana