Osumnjičena za učešće u ubistvu Eskobara izručena Srbiji

GS
Osumnjičena za učešće u ubistvu Eskobara izručena Srbiji

BEOGRAD - Srbiji je iz BiH izručena Azra Šabanović koja je osumnjičena da je učestvovala u teškom ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar (54) u kafiću na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj 9. marta.

Ona je danas izručena Srbiji jer protiv nje Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu za krivično djelo teško ubistvo u pomaganju, saznaje Tanjug.

Nju će saslušati sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu na okolnosti rješenja o određivanju pritvora.

Nedavno je Srbiji izručen i Marko Pjanović iz Brčkog koji je takođe uhapšen u BiH i terete za krivično djelo teško ubistvo u pomaganju. Pjanović slovi za vođu navijača Partizana iz Brčkog.

Pored njih istragom su obuhvaćeni i Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (35) iz Kraljeva, kao i Marko P. Stefan Z. i Luka V. se nalaze u pritvoru, i oni su osumnjičeni za krivična djela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv maloljetnice koja je uhapšena sa njima vodi se poseban postupak pred sudijom za maloljetnike.

Šabanovićeva je osumnjičena da je zajedno sa Markom Pijanovićem dan prije ubistva Ranka Radoševića Eskobara bila na njegovom auto placu gdje su se predstavili kao kupci automobila i sa njim se dogovorili da se sutradan u 11 sati nađu na pumpi u Rušnju gdje će mu dati novac, a on njima vozilo.

Međutim, umjesto njih na pumpu su došle ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Eskobara 9. marta.

Eskobar je poznato ime u podzemlju, a za njega se čulo i nakon hapšenja članova klana Belivuk, kada je kod pripadnika grupe pronađeno vozilo na Radoševićevo ime.

Ubijeni Radošević slovio je za vođu takozvanog nikšićkog klana, usko povezanog sa škaljarskim klanom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana