Osumnjičen da je nasmrt pretukao oca

Jasmina Salopek
Osumnjičen da je nasmrt pretukao oca

LjUBUŠKI - A. P. (30) iz Ljubuškog uhapšen je zbog sumnje da je pretukao i usmrtio svog oca Vitu P. (64), saznaje "Glas Srpske".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona saopštili su da je slučaj prijavljen juče oko 18 časova Policijskoj upravi Ljubuški.

-Odmah po prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici Policijske uprave Ljubuški, kao i službenici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški koji su u kući navedenih zatekli mrtvo tijelo V. P. s vidljivim povredama na tijelu koje ukazuju da su nastale od strane druge osobe, te osobu A. P. koji je registrovani duševni bolesnik – saopšteno je iz policije.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu.

- U prisustvu dežurnog tužioca  Kantonalnog tužilaštva ZHK i mrtvozornika,  službenici PU Ljubuški su obavili uviđaj na mjestu događaja, a tijelo preminulog je prevezeno u gradsku mrtvačnicu "Bijeli Brijeg"' u Mostaru na obdukciju – naveli su iz policije.

Dodaju da se nastavlja da postupanjem u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za  krivično djelo ubistvo.

-Predmet će po hitnom postupku biti kompletiran i upućen dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu – pojasnili su iz policije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana