Osumnjičen da je napao policajca i pokušao ući u policijski automobil tokom hapšenja maloljetnika

GS
Osumnjičen da je napao policajca i pokušao ući u policijski automobil tokom hapšenja maloljetnika

ŠIPOVO - K.G. iz Šipova osumnjičen je da je napao policijskog službenika i nasilno pokušao ući u vozilo dok su hapsili maloljetnika u mjestu Strojice u Šipovu.

K.G. je uhapšen u nedjelju zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policijska uprava Mrkonjić Grad saopštila je da se incident desio na javnom skupu u Strojicama nakon što je narušen javni red i mir od strane maloljetnog lica.

Maloljetnik je, kako se navodi u saopštenju, fizički nasrnuo na Ž.K. iz Šipova, nakon čega je uhapšen.

-Nakon što je lišeno slobode maloljetno lice je uvedeno u službeno vozilo kojem je prišao K.G. iz Šipova i pokušao nasilno da uđe u službeno vozilo u čemu su ga spriječili policijski službenici, nakon čega je isti fizički nasrnuo na policijskog službenika. Osumnjičeni K.G. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti - navodi se iz policije.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično.

Protiv maloljetnika će nadležnom sudu biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana