Osumnjičeni za ubistvo u Istočnom Sarajevu pušten uz kauciju od 52.287 KM

N.T.
Osumnjičeni za ubistvo u Istočnom Sarajevu pušten uz kauciju od 52.287 KM

SARAJEVO - Sud BiH prihvatio je jemstvo odbrane osumnjičenog Mirka Vukmirovića, koji se nekad zvao Vladan Pejušić, te mu je ukinuo pritvor u zamjenu za kauciju od 52.287 KM kao mjeru obezbjeđenja prisustva.

- Osumnjičeni je posebno upozoren da će se prihvaćeno jemstvo ukinuti, te će mu se odrediti pritvor ukoliko se ne odazove na poziv Suda ili Tužilaštva, a izostanak ne opravda ili ako se protiv njega pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor. Vukmirović, Vladan Pejušić, tereti se da je počinio organizovani kriminal, teško ubistvo kao i za  dogovor za izvršenje krivičnog djela – saopšteno je iz Suda BiH,

Pejušić je u pritvoru proveo šest mjeseci, a dovodio se u vezu sa ubistvima Siniše Miličevića - Tigra 2018. godine i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu. Ranije iz Tužilaštva, pojašnjeno da   on koristi i identitetom Mirko Vukmirović. Pejušić je navodno pripadnik Kavačkog klana i takođe je blizak poznatom kriminalcu Darku  Elezu koji se tereti  za učešće u ubistvima  Milićevića i  Ostojića što je on negirao. 

Siniša Miličević zvani Tigar ubijen je 31. maja 2018. godine ispred ulaza u zgradi gdje je živio sa suprugom i dvoje djece. Ubica je u njega ispalio tri metka, a četvrti ga je okrznuo. Njegova porodica nikada javno nije govorila o mogućim motivima ubistva. Miličević je bio poznat kao vlasnik ugostiteljskog objekta "Rodeo" u Istočnom Novom Sarajevu.

Miloš Ostojić iz Istočnog Sarajeva ubijen je 2. januara 2019. godine u sačekuši u Karađorđevoj ulici u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu ispred svog kluba "Sparta". Napadač, koji je bio maskiran fantomkom je u Ostojića pucao čim je ovaj izašao iz automobila ispred kluba. Ostojić je, teško ranjen, pao na asfalt, a ubrzo nakon toga je preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana