Osuđivani ubica sa saučesnikom oteo 700 KM od Banjalučanina

Nebojša Tomašević
Osuđivani ubica sa saučesnikom oteo 700 KM od Banjalučanina

BANjALUKA –Osuđivani ubica Jasmin Ilijić (32), te Nebojša J. (25) iz Banjaluke, uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli sugrađanina iz novčanika ukrali 700 maraka, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, dvojcu se na teret stavlja da su počinili razbojništvo.

Prema policijskom saopštenju, napad se dogodio 3. jula na parkingu u banjalučkom naselju Starčevica. Nakon napada žrtva je završila u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpke.

- Policijski službenici PU Banjaluka identifikovali su i uhapsili N.J. i J.I. zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. Naime, policiji je 3. jula oštećeni prijavio da su ga, neposredno prije prijave, na parkingu napala dva nepoznata muškarca i iz novčanika mu ukrali 700 KM, pri čemu je zadobio tjelesne povrede -navode u PU Banjaluka.

Kako nam je potvrđeno, nakon kriminalističke obrade Ilijić i Nebojša J. su pušteni da se brane sa slobode i nakon kompletiranja predmeta protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Osumnjičeni Ilijić je odležao  sedam godina zatvora zbog ubistva Mustafe Likića iz Sanskog Mosta.

Taj zločin se dogodio 29. maja 2015. godine ispod zidina tvrđave Kastel u Banjaluci. Ilijić i Likić su bili dobri prijatelji, a u presudi se navodilo da su se kobne večeri posvađali. Došlo je do tuče tokom koje je Ilijić šakom u glavu udario Likića koji je od udarca pao i udario glavom o kamen. Optuženi ga je potom više puta nogom udario u glavu, nanijevši mu frakture kostiju lobanje. 

-Likić je izgubio svijest i Ilijić ga je u takvom stanju odvukao do korita Vrbasa i gurnuo u vodu, usljed čega se utopio-  navodilo se u presudi.

Likićevo tijelo su 12 dana nakon ubistva ribari pronašli u Vrbasu. Istragom je utvrđeno da je on došao u posjetu Ilijiću, koji je priznao zločin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana