Osuđene zbog fiktivnih ugovora o zakupu stanova za smještaj poslanika

Srna
Osuđene zbog fiktivnih ugovora o zakupu stanova za smještaj poslanika

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu osudio je Dobrilu Pletikosu na osam mjeseci zatvora zbog sačinjavanja fiktivnih ugovora o zakupu stanova za smještaj poslanika u federalnom Parlamentu, a Maju Pletikosa Kolašinac na pet mjeseci zatvora za pomaganje u činjenju ovog krivičnog djela, saopšteno je danas iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

One su osuđene nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice. Dobrili Pletikosa i Maji Pletikosa Kolašinac kazne neće biti izvršene ukoliko u roku od dvije godine od pravosnažnosti ove presude ne počine novo krivično djelo, odnosno u roku od jedne godine

Njih dvije su dužne u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude vratiti imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom u iznosu od 2.800 KM, a Dobrila Pletikosa dužna je i nadoknaditi štetu budžetu Federacije BiH /FBiH/ u iznosu od 6.400 KM.

Dobrila Pletikosa se tereti da je tokom 2013. i 2014. godine, obavljajući poslove sekretara Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sačinila više fiktivnih ugovora o zakupu stanova za smještaj poslanika, iako je znala da ih neće koristiti. Na taj način je sebi,ali i svojoj poznanici pribavila nezakonitu korist u iznosu većem od 9.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana