Oštetili Šumsko gazdinstvo ''Prijedor'' za više od 53.000 KM

Srna
Oštetili Šumsko gazdinstvo ''Prijedor'' za više od 53.000 KM

PRIJEDOR- Okružnom tužilaštvu Prijedor danas je podnesen izvještaj protiv lica čiji su inicijali G.T. i D.D. iz Novog Grada, koji se terete da su izvršenjem krivičnih djela doveli do bespravne sječe 436,19 metara kubnih drvne mase i prouzrokovali 53.228,58 KM materijalne štete Šumskom gazdinstvu "Prijedor", saopšteno je danas iz Policijske uprave /PU/ Prijedor.

Izvještaj je podnijela Policijska uprava Prijedor zbog postojanja osnova sumnje da su počinili zloupotrebu položaja odgovornog lica i nesavjestan rad u službi.

Osumnjičeni G.T. se tereti da je, kao odgovorno lice Šumske uprave u Novom Gradu, od 2019. do marta ove godine mimo svojih ovlaštenja vršio doznaku stabala za sječu koja nisu pripadala kategoriji za doznaku i sječu, te vršio netačan i nezakonit premjer doznačenih stabala, tako da se količina doznačenog drveta razlikovala od stvarne količine evidentirane u knjizi doznaka.

Osumnjičeni D.D. se tereti da je, kao radnik Šumske uprave u Novom Gradu, od aprila do novembra 2019. godine svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa i očiglednim nesavjesnim postupanjem vršio primanje stabala bez doznake koja je potom nezakonito doznačio žigom.

Osim toga, D.D. nije uredno označio panjeve doznačenih stabala i vršio je prijem drvnih sortimenata bespravno pjsječenih stabala koja nisu imala žig doznake, a za koje je zakonski bio obavezan podnijeti prijavu za šumsku štetu, te je neovlašteno dozvolio promet nepropisno označenih drvnih sortimenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana