Ostavio kokain vrijedan 150.000 KM u autu i pobjegao

Nebojša Tomašević
Ostavio kokain vrijedan 150.000 KM u autu i pobjegao

LjUBINjE – Mihajlo Nožica (23), za kojim traga policija, u ponedjeljak je po drugi put uspio da izbjegne hapšenje, a policija je u njegovom automobilu pronašla oko kilogram kokaina vrijednog oko 150.000 KM, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Droga je bila skrivena u tapacirungu praga vozila iza suvozačevih vrata.

Nožica je obuhvaćen akcijom „Streč“ u kojoj je početkom oktobra uhapšeno šest osoba zbog šverca drogom, on tada nije pronađen i za njim je raspisana potraga.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, policija je u ponedjeljak u mjestu Ćukovci kod Ljubinja uočila automobil osumnjičenog i zaustavila ga. Išao je iz pravca Stoca ka Ljubinju.

- Kada su mu policajci zatražili dokumente, budući da je znao da je za njim raspisana potraga, iskoristio momenat kada su policajci pokušali da ga provjere te je ubrzao vozilo i pobjegao. Nakon nekog vremena je ostavio automobil na putu i pješice pobjegao u nepoznatom pravcu i za njim se traga - rekao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Trebinje rekli su da su kontrola i pretres „fijat punta“ urađeni na osnovu prikupljenih operativnih saznanja o vršenju krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga.

- Vozilo je zaustavljeno na magistralnom putu Stolac – Ljubinje i u njemu je pronađena bijela praškasta materija koja svojim karakteristikama asocira na drogu kokain. Vaganjem je utvrđeno da je bruto masa najlonskog pakovanja sa sadržajem težine 1031 grama - saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketana konferenciji za novinare je potvrdio da osumnjičeni nije postupio po znakovima ovlašćtenih službenih lica, te je uspio da pobjegne. Istakao je da je odmah pokrenuta istraga u cilju pronalaska osumnjičenog kojem se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Laketa je napomenuo da je ovo deseto krivično djelo vezano za otkrivanje droge, a aktivnosti koje su se provodile su nastavak akcije “Streč”, u kojoj je prije nekoliko dana osumnjičeni Nožica uspio pobjeći policiji.

Pomenuta akcija je izvedena početkom oktobra i tada su zbog sumnje da su se bavili švercom droge uhapšeni Trebinjci Milan S, Srđan T, Peđa Č, Milorad M. i Damjan V. Tokom akcije tada je oduzeto 782 grama hašiša, 462 grama spida i kilogram nepoznate bijele praškaste materije koja će biti vještačena da se utvrdi o čemu je riječ. Osim narkotika u akciji su tada zaplijenjeni aparat za vakumiranje, najlonske vakum kese, metalna mrvilica, 201 metak.

Dosije

Mihajlo Nožica je policiji od ranije poznat po činjenju krivičnih djela. Hapšen je u akciji "Trag" u avgustu 2020. godine zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe koju je predvodio ranije osuđivani Nikola Šaraba iz Trebinja. Akcija je sprovedena po nalogu Tužilaštva BiH i grupi je na teret stavljeno da su od septembra 2019. do avgusta 2020. godine na području Crne Gore nabavljali drogu, koju su potom rasturali na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva, ali i Dubrovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana