Osnovni sud u Banjaluci odredio: Kraljica džeparoša mjesec iza rešetaka

N. T.
Osnovni sud u Banjaluci odredio: Kraljica džeparoša mjesec iza rešetaka

BANjALUKA - Sabaheta Džindo (64) iz Sarajeva, koja nosi neslavnu titulu kraljice džeparoša, završila je iza rešetaka jer joj je banjalučki Osnovni sud odredio pritvor zbog sumnje da je počinila više krađa.

Njoj su lisice na ruke u srijedu stavili pripadnici policijske uprave Gradiška na osnovu centralne potjernice. Džindo sumnjiče da je  više od godinu krala novac i novčanike građana po buticima i pijaci na području Gradiške i Banjaluke. Kako je saopštilo banjalučko Okružno tužilaštvo osumnjičena je od 19. oktobra 2021. do 19. novembra 2022. godine u buticima i pijaci na području Banjaluke i Gradiške koristila nepažnju oštećenih i prisvajala novčanike i novac. Tužilac je za nju predložio pritvor  zbog opasnosti od bjekstva, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, a Sud je to prihvatio i pritvor joj može trajati do 25. maja do 17 časova.

Džindo je poznata po brojnim krađama i bila je hapšena širom zemlje zbog bezočnih krađa u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično, a  više puta je bila uhvaćena na djelu zbog čega je i osuđivana. Međutim, čim bi se našla na slobodi, ona bi ponovo nastavila krasti te je zbog njene spretnosti u džeparenju, nastala pošalica da u njenom prisustvu čak i policajci provjeravaju džepove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana