Osam uhapšenih u akciji "Argentina" predato Tužilaštvu

Srna
Osam uhapšenih u akciji "Argentina" predato Tužilaštvu

BANjALUKA - Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predali su danas Tužilaštvu BiH osam lica, koja su lišena slobode u operativnoj akciji kodnog naziva "Argentina", uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu neovlašteni promet opojnim drogama.

U akciji, koja je realizovana juče uz podršku pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona, slobode su lišeni: D.J. i A.M. iz Prijedora, S.K. i A.R. iz Austrije, A.K. iz Kosova, M.B. iz Ključa, te S.D. i D.G. iz Banjaluke, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Lica se sumnjiče da su navedna krivična djela izvršila u periodu od aprila do juna ove godie.

Policijski službenici MUP-a Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona, izvršili su pretrese na više lokacija i tom prilikom pronađena je određena količina opojne droge kokain, kao i drugi predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi, navodi se u saopštenju.

Kako " Glas Srpske" nezvanično saznaje, Dejan Jaćimović je organizovao grupu koja je na području EU, radi dalje prodaje, kupovala i neovlašteno vršila međunarodni prenos kokaina. Kako nezvanično saznajemo, pripadnici grupe Sarah Krasnić i Anil Pamadani (Austrija), Ahmet Burniku (KiM), Admir Marković, Muhamed Bajrić (BiH), su u dogovoru sa Jaćimovićem preuzimali kokain na području Austrije i Hrvatske, a potom drogu prenosili preko granice do Jaćimovića.

Jaćimović je kokain držao i prodavao, sve do juče kada je uhapšen na području Bihaća.

Glas nezvanično saznaje da je Jaćimović juče predao drogu radi dalje prodaje, Nikoli Gauku i Siniši Dragičeviću, koji su nakon preuzimanja droge uhapšeni, a prilikom pretresa kod njih je pronađena droga koju su preuzeli od Jaćimovića.

Nakon hapšenja izvršen je pretres kuće koju su Jaćimović i njegova supruga Sarah Krasnić unajmili, a prilikom pretresa pronađeni su tragovi korištenja kokaina, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana