Okrivljenom za silovanje kćerke povećana kazna sa devet na 16 godina zatvora

Tanjug
Foto: Ilustracija

NIŠ - Usvajanjem žalbe Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Apelacioni sud u tom gradu je preinačio prvostepenu presudu kojom je B.M. zbog silovanja kćerke bio osuđen na kaznu zatvora od devet godina i dva mjeseca i pravosnažno ga osudio na kaznu zatvora od 16 godina.

Apelacioni sud u Nišu je usvajanjem žalbe B.M. za krivično djelo nasilje u porodici utvrdio kaznu zatvora od godinu i po dana, dok mu je za produženo krivično djelo silovanje utvrdio kaznu zatvora od 15 godina i pravosnažno ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu. 

Prvostepenom presudom B.M. je za krivično djelo nasilje u porodici osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci, a za produženo krivično djelo silovanje na devet godina, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina i dva mjeseca. Mediji su navodili da je njegova kćerka rodila dijete i da je DNK testom utvrđeno da je on otac tog djeteta. 

Okrivljeni je na suđenju negirao izvršenje krivičnog djela. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloljetne oštećene. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana