Optužnica za porodično nasilje u Novom Travniku: Ukućanima prijetio da će ih sjeći na komade

Nebojša Tomašević
Optužnica za porodično nasilje u Novom Travniku: Ukućanima prijetio da će ih sjeći na komade

NOVI TRAVNIK - Muškarac B. V. (32) iz Novog Travnika optužen je za nasilje u porodici jer je zlostavljao roditelje kojima je prijetio da će ih rezati noktaricom komadić po komadić i zgaziti kao mrave. Osim toga psihički je maltretirao i zlostavljao snahu i brata sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu.

 

Optužnicu protiv njega podiglo je Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a potvrdio Kantonalni sud u Novom Travniku. Tužilaštvo tereti  B. V. da je 6. decembra prošle godine u porodičnoj kući zlostavljao majku i snahu, govoreći im da su kurve.

Brata je vrijeđao rekavši mu da njegov sin nije njegov. Time je, kako se navodi u optužnici, ugrozio mir i psihičko zdravlje članova svoje porodice sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu. 

Dodaje se da je četiri dana poslije prvog slučaja zlostavljanja u večernjim časovima majci govorio da ona štiti kurvu snahu. Kako se navodi, kada mu je majka rekla da izađe iz kuće krenuo je prema njoj u namjeri da je udari u čemu ga je spriječio otac.

- Potom je u januaru ove godine majci psovao “balijsku majku”, govorio joj da je “dijete psa i nekog Izraila” što je navodno pročitao u Kuranu, pri čemu ju je uhvatio rukom za rame i jako stisnuo. Zatim se njoj i ocu obratio riječima, “Noktaricom ću vam rezati komadić po komadić mesa i zgaziću vas ko mrave”. Na ukućane je ponovo vikao i galamio u martu ove godine oko 17 sati.

- Kolji Turke, kolji balije, nema gore pogani od Bošnjaka - stoji u optužnici. 

Dodaje se da mu je majka tada rekla da se obrati psihijatru, a on joj je psovao majku balijsku.

- Tebi treba psihijatar ti se obrati - izjavio je optuženi.

Zatim, kada je njegov otac ušao u kuhinju i rekao mu dokle će ovo trajati, još jednom joj nešto ružno reci, optuženi mu je odgovorio, “Debilu jedan ne znaš s kim živiš”, nakon čega je izašao ispred kuće i majci se obratio riječima, “Napravila si od mog babe debila, trošiš mu pare...” - navodi se u optužnici.

Zakon

Osumnjičenom B. V. prijeti žestoka kazna za djela za koja je osumnjičen. Prema Krivičnim zakonom Federacije BiH propisna je novčana ili kazna zatvora do tri godine za onoga ko nasiljem, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava mir ili psihičko zdravlje člana porodice s kojim živi u zajedničkom domaćinstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana