Optužnica protiv Jelenka Kopranovića: Policajcu opsovao majku i djecu pa ga udario

Nebojša Tomašević
Optužnica protiv Jelenka Kopranovića: Policajcu opsovao majku i djecu pa ga udario

BANjALUKA -  Jelenko Kopranović (51) iz Banjaluke optužen je da je policajca D.R. udario pesnicom te  mu prijeći rekao "J...m li ti majku i djecu izbjegličku, zapamtićeš me“.

Optužnicu, koje ga tereti za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, protiv njega je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo i potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

Prema optužnici sve se desilo 24. decembra prošle godine oko dva časa ujutro ispred ugostiteljskog objekta "Krug"  u ulici Ive Lole Ribara u centru Banjaluke.

Kako se navodi, D.R. je došao u tu ulicu povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području. 

- Kada je zajedno sa drugim policijskom službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pristupio uklanjanju nepropisno parkiranog BMW stranih registarskih oznaka iz ugostiteljskog objekta je izašao Jelenko Kopranović koji koristi vozilo i došlo je do prepirke. On je tada odbio da postupi po naređenjima policajaca. Oštećeni D. R. je izdao usmeno naređenje policijskim službenicima da Jelenka Kopranovića liše slobode - stoji u optužnici.

Dodaje se da je Kopranović nakon toga u jednom momentu pesnicom udario D.R. i uputio mu prijetnju  riječima: „J...m li ti majku i djecu izbjegličku, zapamtićeš me“. Navedeno je da je oštećeni tom prilikom zadobio povrede u vidu oguljotine na nosu sa blagim krvarenjem iz nosa, te blagi otok donje usne.

Kopranović je poznat odranije po činjenju krivičnih djela i osuđivan je te je , učešća u tučama, a u jednoj je pucnjavi ranjen. Ranije se prezivao Sjenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana