Optuženog za ubistvo u Crnoj Gori u Srpskoj terete i za falsifikovanje

N. T.
Optuženog za ubistvo u Crnoj Gori u Srpskoj terete i za falsifikovanje

ISTOČNO SARAJEVO - Nikola Ivović (33) iz Kotora, kome se u Crnoj Gori sudi za ubistvo Stefana Šarovića, optužen je u Republici Srpskoj za falsifikovanje isprava, odnosno posjedovanja lažne lične karte i vozačke dozvole.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu. Na teret mu je stavljeno krivično djelo falsifikovanje isprave.

Ivoviću se stavlja na teret da je u neutvrđenom periodu pribavio lažne dokumente, izdate od nadležnog organa Slovenije na ime Teo Burnič, u namjeri da ih upotrebi kao prave. Kako stoji u optužnici navedena  lična karta izdata je 7. aprila 2017. godine sa rokom važenja do 7. aprila 2027. godine, a vozačka 21. jula 2017. sa rokom važenja do 21. jula 2027. godine. Kako stoji u optužnici, Ivović je bio  svjestan da se radi o lažnim ispravama jer navedene lična karta i vozačka dozvola nikad nisu izdate od strane nadležnih organa Republike Slovenije, a pribavio ih je u namjeri da iste upotrijebi kao prave.

Ta dokument kod Ivovića su pronašli istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike  Srpske 18. jula 2020. godine kada su ga uhapsili u Palama na osnovu potjernice Interpola Podgorica, raspisane upravo zbog Šarovićevog ubistva. Inače, Ivović je 6. avgusta 2020. godine izručen Crnoj Gori tako da je optužnica protiv njega podignuta nakon što je on postao nedostupan istražnim organima BiH.

Državno tužilaštvo Crne Gore u Podgorici tereti Ivovića za ubistvo Šarovića koje je počinio zajedno sa Dušanom Šiljem (25). Navodi se da su njih dvojica na  na podmukao način ubili  Šarovića 6. juna 2019. godine kod vile ”Akacija” u Đenovićima, kada je u njega ispaljeno šest metaka.

Ivović, zajedno sa Šiljem, nalazio u istražnom zatvoru u ”Spužu” u Podgorici do 6. novembra ove godine. Taj dan pritvor im je ukinut, jer je proteklo tri godine od podizanja optužnice, a da presuda za ubistvo Šarovića nije donesena. Obojica su pušteni da se brane sa slobode, što je izazvalo javno negodovanje porodice Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana