Optuženima u akciji "Transporter" 25 godina i 10 mjeseci zatvora

J. Sa.
Optuženima u akciji "Transporter" 25 godina i 10 mjeseci zatvora

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću nepravosnažno je osudio šest optuženih u predmetu "Transporter" na 25 godina i 10 mjeseci zatvora zbog organizovanog kriminala u vezi sa prometom opojnih droga.

Asmir Ogrešević osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 mjeseci, Mujo Ogrešević na pet godina i četiri mjeseca, Eldin Prošić na tri godine i osam mjeseci, Danis Prošić na dvije godine i četiri mjeseca, Sanel Sović na četiri godine i 10 mjeseci, a Adnan Kličić na tri godine i 10 mjeseci robije.

Istom presudom su prema ovim licima izrečene mjere sigurnosti i to oduzimanje predmeta upotrijebljenih u krivičnim djelima, te im je oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelima u vidu novca, te vozila. Takođe im je produžena mjera pritvora poslije izricanja prvostepene presude, a koji može trajati najduže devet mjeseci.

Optužnicu u ovom predmetu podiglo je Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona u januaru ove godine zbog sumnje da su Ogreševići, Prošići, Sović i Kličić krivična djela počinili od početka 2021. do jula iste godine na području Cazina i na drugim lokacijama na području Unsko-sanskog kantona.

Presuda nije pravosnažna i stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana