Optuženi za smrt supružnika umalo zaspao u sudnici

N.T.
Optuženi za smrt supružnika umalo zaspao u sudnici

ISTOČNO SARAJEVO - Sarajlija Amir Kujović (37), optuženi da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50), pokazuje potpunu nezainteresovanost za suđenje koje se protiv njega vodi u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Kako su izjavili članovi ožalošćenih porodica, on je  bio na granici toga da zaspi, a pritom je i dva puta upozoravan da stavi masku.

- Bahatost optuženog prešla sve granice.Potpuno se bezobrazno ponaša, skoro je zaspao na suđenju. Neće da stavi masku, stavi je pa skine. Savije glavu, skine masku, opominju ga sudski policajci- rekao je  Danijelin otac Miloš Dragović.  

Prema nalazu sudskog vještaka saobraćajne struke Momčila Sladoje, koji je  svjedočio,  optuženi Kujović u trenutku nesreće vožnju nije prilagodio uslovima na putu.

Supružnici Hršum, poginuli su kada je u njihov "audi A3" direktno udario "mercedes GLC 350", kojim je, po optužnici, upravljao Kujović.

Prema onom što je danas rečeno u sudnici, Dario Hršum je vozio u skladu sa ograničenjima - 42 km na sat, te je pokušao da izbjegne sudar, ali nije imao ni teoretsku šansu za to.

Naime, kako je rečeno, ispred njega se našao "mercedes" kojeg je vozio Kujović, a kojim je, kako je utvrđeno ušao 2,5 metra u lijevu stranu puta, dok je Dalibor Hršum, izbjegavajući sudar, bježao, pomjerivši svoje vozilo na 1,22 metra  od desnog ivičnjaka.

Advokat optuženog pitao je vještaka da li je do udesa moglo da dođe usljed kvara na Kujovićevom vozilu, poput blokade prednjeg lijevog točka, ali je vještak takve mogućnosti isključio.

Na tunelu, kod kojeg se dogodila tragedija, postoji nadzorna kamera koja je sve snimila, pa je juče u sudnici prikazan i taj snimak.

Sljedeće ročište zakazano je za 18. januar sljedeće godine, kada bi trebalo da bude saslušano pet svjedoka, uključujući i ključnog svjedoka Dejana Granića, koji je vozilom išao iza supružnika Hršum, tako da bi on trebao da ispriča šta je kobnih trenutaka vidio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana