Optužen da je pokrao 27 stanova i krađama „zaradio“ više od 80.000 KM

Nebojša Tomašević
Optužen da je pokrao 27 stanova i krađama „zaradio“ više od 80.000 KM

BANjALUKA - Gabrijel Mitović (42) iz Banjaluke optužen je da je na području tog grada počinio 27 krađa provalivši u više stanova iz kojih je ukrao veću količinu nakita, novac i druge vrijedne stvari i tako pričinio štetu veću od 80.000 KM.

Optužnicu protiv njega je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

Mitovića terete da je od 14. januara 2021. do 9. aprila ove godine provaljivao u kuće i stanove na širem području Banjaluke.

Kako se navodi, on je u kuće i stanove ulazio tako što je obijao balkonska vrata ili prozore na kući, pa iz unutrašnjosti krao šta je stigao.

Mitović je krao najčešće nakit, novac, parfeme, ali u jednom slučaju ukrao je i samo pasoš oštećenog.

Samo iz jedne kuće ukrao je nakit i druge stvari vrijedne oko 15.000 maraka.

Radi se o provali i krađi koju je počinio u periodu između 30. decembra 2022. i 2. januara ove godine.

Kako se navodi u optužnici, on je u stan provalio kroz balkonska vrata te je ukrao šest ženskih satova ''Pijer Karden“, ''Okset'', ''Espri'' i ''Obaki“2, tri muška sata marke ''Huavei'', ''Armani'' i ''Seiko''. Odnio je i zlatnu ogrlicu sa medaljonom, srebrnu deblju ogrlicu bez privjeska, srebrnu tanju ogrlicu sa krstom, srebrnu ogrlicu sa kuglicom i ogrlicu od bijelog zlata sa zelenim medaljonom i crvenim medaljonom, srebrni lančić sa privjeskom i jednim cirkonom, srebrni lančić sa krstom i sa cirkonima, jedan lančić marke ''Espri'',  lančić Svarovski'',  zlatne naušnice zlatare „Celje“, naušnice sa crvenim kamenom, srebrne naušnice. Ukrao je i deset parova naušnica ''Svarovsko'', „Pandora“ naušnice,  narukvicu ''Pandora'' sa tri privjeska i srebrnim krstom, narukvicu  ''Brosvej'' tri komada,  narukvicu marke ''Svarovski'', sedam parfema „Čeruti 1881“, „Đorđo Armani - Maj vej“, „Plaza“, „Bulgari, „Lankome La Wie Est Belle“ „Tiziana“, T“erenza Kirke“, „Kelvin Klajn Euforija“,  kao i računar marke ''Epl“ itri para rezervnih ključeva od stana.

Kako se navodi, on je ovom krađom za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 15.000,00 KM na ime vrijednosti otuđenih predmeta. 

Kako je navedeno u optužnici na teret mu je stavljeno produženo krivično djelo teške krađe.

Mitović je poznat od ranije po krivičnim djelima, a u aprilu ove godine je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je počinio više krađa u kojima je ukrao novac,  nakit,  satove ukupne vrijednosti od oko 15.500 KM. Privođen je krajem prošle godine u akciji „Balkon“ zbog sumnje da je a provalio u tri stana iz kojih je ukrao novac, nakit, dukate i druge dragocjenosti vrijedne oko 27.000 maraka. Kasnije je prijavljen da je počinio još sedam krađa kojima je pričinio štetu od 19.200 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana