Optužen bivši direktor Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić: Službenim vozilom usmrtio pješaka

Nebojša Tomašević
Foto: Avaz

ISTOČNO SARAJEVO - Bivši vršilac dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Enes Memić optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću i službenim automobilom udario i usmrtio M.D. koja je u tom trenutku van pješačkog prelaza, prelazila kolovoz.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu  i na teret mu se stavlja krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja. Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Prema optužnici Memić je nesreću skrivio 30. juna ove godine oko 08.20 časova u Istočnom Novom Sarajevu u ulici Vojvode Radomira Putnika, u blizini tržnog centra "Bingo". Navodi se da je optuženi vozeći službeno vozilo „hjundaiji“ iz pravca Kule u pravcu Vraca  prilikom nepropisnog preticanja vozila ispred sebe naletio na pješaka M.D. koja je u tom trenutku, van pješačkog prelaza, prelazila kolovoz, sa desne na lijevu stranu. Usljed udara, kako stoji u optužnici, pješak je pala na kolovoz i zadobila teške povrede glave  od kojih je preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako stoji u optužnici Memić je preticao vozilo ispred sebe iako je bila puna linija te nije obratio pažnju na pješaka.

Inače Memić je nakon nesreće, medijima rekao da jeste došlo do kontakta sa pješakom i rekao da je to bilo na dijelu gdje je bilo dozvoljeno preticanje.

-Ja sam krenuo da pretičem i gospođa je prelazila cestu na mjestu gdje nije pješački prelaz. Odmah sam zaustavio automobil, i prevezao ženu do Hitne pomoći da joj se ukaže pomoć. Mislim da je zbrinuta. Žao mi je što se to dogodilo - rekao je tada Memić novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana