Operativna akcija „King“: Uhapšeno pet preprodavaca cigareta i duvana

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u akciji "King" uhapsili su pet osoba zbog organizovne prodaje cigareta i duvana koje nisu imale akcizne markice, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz SIPA akcija je izvedena na području Banjaluke i izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

- Otkriveno je i privremeno oduzeto 83.566 kutija cigareta tržišne vrijednosti oko 417.830 KM, te 331 kilogram rezanog duvana tržišne vrijednosti  oko 6.634 KM i 1.823 kutije ručno motanih cigarete čija je tržišna vrijednost oko 2.734 KM a koje nisu obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Pronađena je i  mašina za pravljenje ručno motanih cigareta, dokumentacija  kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela-saopštila je SIPA

Navodi se da se uhapšenima na teret stavljaju krivična nedopušten promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedozvoljena trgovina, te  organizovani kriminal po Krivičnom zakonu BiH.

-Navedene aktivnosti realizovane su po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana