Okružni sud Trebinje: Spasi Milišiću smanjena kazna za ubistvo Nemanje Šupljeglava

G.S.
Okružni sud Trebinje: Spasi Milišiću smanjena kazna za ubistvo Nemanje Šupljeglava

TREBINjE - Spaso Milišić (32) osuđen je u drugom ponovljenom postupk u trebinjskom Okružnom sudu na 15 godina zatvora zbog ubistva Nemanje Šupljeglava čime mu je za godinu smanjena ranije izrečena kazna.

On je u ranijem postupku za ubistvo dobio 15 godina, ali mu se tada stavljalo na teret i nanošenje teških povreda radniku bara Peri Miloševiću, te nedozvoljeno držanje oružja pa je osuđen na ukupno 16 godina. U ovoj presudi  sud je utvrdio da krivično djelo držanje oružja nije dokazano pa je za to oslobođen.

Sudsko vijeće je nije uzelo u obzor i smanjenu uračunjivost Milišića jer je bila izazvana pijanstvom, odnosno činjenicom da je imao 1,85 promila alkohola u krvi. Ni ova presuda nije pravosnažna i za nju postoji rok žalbe od 15 dana.

Optuženi Milišić i dalje ostaje u pritvoru koji može trajati do devet mjeseci, a vrijeme koje je od hapšenja 11. februara 2018. do sada proveo u zatvoru računaće mu se kaznu.

Milišić je prvo bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora za ubistvo Šupljeglava, te  nanošenje teških povreda Peri  Miloševiću i držanje oružja. Presudu je na osnovu žalbe odbrane ukinuo Vrhovni sud RS pa mu je u ponovljenom postipku  u Okružnom sudu u Trebinju smanjena kazna na 16 godina zatvora

Prema presudi Milišić je Šupljeglava ubo nožem u vrat i usmrtio 11. februara 2018. godine u trebinjskom kafiću "Merlot". Tada je napao i povrijedio Miloševića kada ga je on pokušao da spriječi u zločinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana