Okončano suđenju Savi Sekuliću zbog narkotika: Pristao na 26 mjeseci zatvora zbog davanja i prodaje droge

Nebojša Tomašević
Okončano suđenju Savi Sekuliću zbog narkotika: Pristao na 26 mjeseci zatvora zbog davanja i prodaje droge

BANjALUKA - Savo Sekulić (25) iz Brčkog, optužen da je drugima davao narkotike koje je kod sebe držao radi prodaje sa Okružnim tužilaštvom je zaključio sporazum o priznanju krivice i pristao da bude osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Terete ga za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Sporazum je prihvatilo vijeće kojim je predsjedavao sudija Blagoja Dragosavljević,  a presuda će biti izrečena sutra.

Tužilac Dalibor Vrećo te rekao da su prilikom odmjeravanja kazne u vidu imali priznanje krivice i to da se optuženi pokajao, kao i zakonske propise. Vrećo  je pojasnio da je  u sporazumu  predviđena kazna od godine za omogućavanje uživanja opojnih droga i godinu i četiri mjeseca za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnim drogama pa je utvrđena jedinstvena kazna od dvije godine i dva mjeseca.

- Optuženi je izrazio kajanje i priznanjem je skratio sudski proces i predložena kazna je u skladu sa sudskom praksom - rekao je Vrećo.

 

Sekulićev advokat  Gordan Jovišević istakao je da smatra da će se izrečenim kaznama postići svrha kažnjavanja i da će to uticati na  druge i na optuženog da  ne čine krivična djela. On je zatražio da sud Sekuliću ukine pritvor jer smatra da za to nema više razloga, te da se i mjerama zabrane oduzimanjem pasoša može postići svrha da optuženi ne izbjegne izdržavanje kazne.

Sekulić je istakao da je u svemu saglasan sa advokatom te je obećao da više neće bježati. On je sporazumom obavezan i da plati troškove postupka od 660 KM koje imalo tužilaštvo kao i sudski paušal po odluci suda.

Sekulića optužnica tereti da je od 17. februara 2020. godine u periodu od 20 časova do 19. februara u 16 časova omogućio drugima da uživaju marihuanu. Terete ga i da je 18. jula 2020 i 31. maja 2021. godine neovlašteno držao u stanu i kod sebe marihuanu radi prodaje. Vještaci hemijske struke Tomislava Dragoljević i Vesna Matić utvrdile su da je je biljna materija koja je oduzeta od optuženog Sekulića indijska konoplja koja sadrži opojnu supstancu tetrahidrokanabinol (THC), odnosno marihuana.

Sekulić je nakon izjašnjenja o krivici bio pobjegao i uhapšen je u Srbiji iz koje je izručen u BiH gdje mu određen pritvor u kome se nalazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana