Okončana kriza u Rudom: Sudski policajci pušteni, nađeno oružje

N. T.
Foto: Ustupljena fotografija

RUDO – Drama koja traje od jutros u Rudom je okončana i sudski policajci Republike Srpske su pušteni iz kruga mesnice i klaonice vlasništvo Vule Arsića (46).

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević te istakao da su sudski policajci dobro.

On nam je kazao da su uhapšeni svi koji su zadržavali sudske policajce i da je u krug preduzeća ušla policija i žandarmerija te da su u toku pretresi.

Nezvanično sazanajemo da su uhapšene tri osobe i da je policija pronašla i oružje, odnosno puške.

Sve je počelo jutros kada su sudski policajci došli u pomenutu klaonicu kako bi priveli Vulića radi odvođenja na ročište na sud u Višegradu.

Međutim , nakon  su ušli u Arsićev posjed, odnosno u krug klaonice, on im je iz iste počeo prijetiti uz riječi da je u kapiju pustio struju.

 

Arsić je nakon toga pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada gdje otišao na sud, nakon čega je i uhapšen.

Međutim, radnici sudske policije ostali su u prostoru klaonice i njima Arsićevi radnici, među kojima su i bila dva Arsićeva sina nisu omogućili da napuste prostor klaonice.

- Bilo je tu više radnika koji nisu željeli da isključe struju iz kapije i puste sudske policajce. Oni su govorili da čekaju da im se javi Arsić i kaže da to učine - rekao je naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana