Oglasilo se tužilaštvo oko zastare u predmetu "Dragičević", tvrde da nisu krivi

Srna
Oglasilo se tužilaštvo oko zastare u predmetu "Dragičević", tvrde da nisu krivi

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka ne može biti odgovorno za zastarjelost u krivičnom gonjenju Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja u predmetu koji se odnosi na stradanje Davida Dragičevića, saopšteno je danas iz ove institucije.

U Okružnom javnom tužišilaštvu Banjaluka naglašavaju da su prije zakonskog roka okončali istragu protiv navedenih lica.

"Okružno javno tužilašttvo podiglo je optužnicu protiv Marjanca i Bošnjaka o nestanku bokserica skinutih prilikom obdukcije sa tijela pokojnog Dragičevića", piše u saopštenju povodom nedavnih tekstova u sredstvima informisanja o mogućem nastupanju zastarjelosti krivičnog gonjenja u predmetu koji se u Osnovnim sudom u Banjaluci vodi protiv Marjanca i Bošnjaka.

U ovom tužilaštvu podsjećaju da je Osnovni sud u Banjaluci optužnicu protiv navedenih lica potvrdio 2018. godine.

"Osnovni sud u Banjaluci je 27. januara 2022. godine oslobodio Marjanca i Bošnjaka optužbe da su počinili navedeno krivično djelo", podsjeća se u saopštenju.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navode da je, nakon ukidanja prvostepene presude 27. marta 2023, bio zakazan glavni pretres na koji nisu pristupili Bošnjak i njegov branilac, a nakon što je Osnovnom sudu Banjaluka dostavljena medicinska potrebna dokumentacija.

U saopštenju se dodaje da je Osnovni sud u Banjaluci 26. maja 2023. godine donio i javno objavio presudu kojom su Marjanac i Bošnjak ponovo oslobođeni od optužbe da su učinili predmetno krivično djelo.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 15. mart ove godine, a zastarjelost u ovom krivičnom predmetu nastupa 26. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana