Oglasili se iz policije Brčko distrikta o napadu na novinara Mirzu Derviševića

Srna
Foto: Arhiva

BRČKO- Policija Brčko distrikta uhapsila je dva lica koja se dovode u vezu s napadom na novinara i vlasnika portala "Tajms.ba" /times.ba/ Mirzu Derviševića.

Uhapšena su lica iz Brčkog čiji su inicijali S.S. /41/ i M.A. /34/, saopšteno je iz Policije. 

U saopštenju se navodi da su lica juče predata Tužilaštvu distrikta na dalje postupanje, nakon što su uhapšena u srijedu. 

Pripadnici Policije Brčko distrikta, pod nadzorom Tužilaštva i u skladu sa naredbama Osnovnog suda distrikta, nastavljaju sprovođenje radnji dokazivanja, uključujući i potrebna vještačenja radi rasvjetljavanja svih ostalih okolnosti pod kojima je krivično djelo izvršeno. 

O rezultatima daljih istražnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana, navedeno je u saopštenju. 

Dervišević je napadnut u subotu uveče, 19. avgusta, u 22.00 časa ispred zgrade u kojoj stanuje u Brčkom zadobivši lake tjelesne povrede. 

U saopštenju se napominje da je nakon uviđaja, pod nadzorom Tužilaštva distrikta, policija u kontinuitetu, planski i sistematično preduzimala potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. 

"Nakon utvrđivanja određenih činjenica, prikupljeni su dokazi za dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela koja su zatim i uhapšena", rečeno je iz Policije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana