Oglasila se policija o pucnjavi u Brčkom

Nebojša Tomašević
Oglasila se policija o pucnjavi u Brčkom

BRČKO - Policija je uhapsila S.M. iz Brčkog zbog sumnje da je jutros hicem iz pištolja ranio policajca J.T. u Mostarskoj ulici u Brčkom, potvrđeno je iz Policije Brčko ditrikta.

Naveli su da je povrijeđenom policijskom službeniku ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

Ovaj događaj policiji je prijavljen jutros  u 2.57 časova.

Medicinski tehničar Službe hitne pomoći  obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem.

- Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica inicijala J.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan. On je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M., iz Brčkog - navoedeno je u saopštenju.

Dodali su da je  nakon prikupljanja navedenih informacija obezbijeđeno mjesta događaja i utvrđeno da se lice S.M. udaljilo u nepoznatom pravcu.

- Preduzete su hitne mjere potrage i pronalaženja istog. Lice S.M. je lociran na području grada i lišen slobode. O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji -stoji u saopštenju.

Istakli su da će nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, policija Brčko distrikta Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati lice S.M. u dalju nadležnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana