Oglasila se policija o akciji u kojoj je "pao" sin savjetnika Simića

Nebojša Tomašević
Oglasila se policija o akciji u kojoj je "pao" sin savjetnika Simića

BANjALUKA - Akcija "Nišan 3" u kojoj je uhapšen Marko Simić iz Banjaluke i zaplijenjeno 5,5 kilograma marihuane, usmjerena je na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, saopšteeno je iz Policijske uprave Banjaluka navodeći inicijale uhapšenog.

- Lice M.S. iz Banjaluke uhapšeno je juče, 30.septembra zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Na osnovu Naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, istog dana izvršen je pretres putničkog vozila marke „BMW“ i stana u Banjaluci, koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 5,5 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je pretresom pronađeno još i digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, oko 4.200 evra, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. 

- U toku je kriminalistička obrada lica M.S. koje će danas nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - stoji u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, Simić je vozilom "BMW" bježao od polocije u Kuljanskij ulici. Patrola ga je ipak sustigla i uhapsila nakon što je prošao kroz jedno dvorište i došao do obližnju čivadu.

Podsjećamo, mediji su ranije objavili da je uhapšeni sin Dragana Simića, koji se trenutno nalazi na poziciji savjetnika direktora policije Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana