Oduzeto šest automobila u Banjaluci, Prijedoru i Jezeru: Bahati vozači duguju više od 50.000 KM

J.S.
Oduzeto šest automobila u Banjaluci, Prijedoru i Jezeru: Bahati vozači duguju više od 50.000 KM

BANjALUKA - Policija je u Prijedoru, Banjaluci i Mrkonjić Gradu tokom vikenda oduzela od nesavjesnih vozača šest automobila jer su, pored ostalih prekršaja, imali više od 50.000 KM neplaćenih kazni.

Prijedorska policija oduzela je tri „golfa“ i jednog „seata“.

- Oduzet je „golf“ sa nepripadajućim registarskim oznakama, kojim je u trenutku kontrole upravljao R. M. iz Prijedora i za kojeg je utvrđeno da ima više od  3.300,00 KM duga u registru neplaćenih kazni - kazali su u Policijskoj upravi Prijedor.

Još jedan „ golf“ oduzet je od S. P. iz Oštre Luke koji je pijan upravljao vozilom, a koji je imao više od 7.400 maraka neplaćenih kazni.

- Provjerom vozača „golfa“ N. M. iz Novog Grada otkriveno je da je povratnik u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te da ima više od 11.400 KM neplaćenih kazni - pojasnili su u prijedorskoj policiji dodajući da je i od N. A. iz Bosanske Krupe oduzet „seat“ kojim je upravljao zbog duga višeg od 9.200 KM.

Pripadnici PS Jezero su prilikom redovne kontrole u nedjelju zaustavili „fiat“ kojim je upravljao B. M. iz Jajca.

- Utvrđeno je da B. M. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i da u u Registru novčanih kazni ima dug oko 14.000 KM - rekli su u PU Mrkonjić Grad.

Banjalučkoj policiji je u petak prijavljeno da vozač „alfe romea“ nasilnički vozi, a nesavjesnog vozača patrola je zaustavila u naselju Lazarevo.

- Vozilom je upravljao D. Š. iz Banjaluke, iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, te je utvrđeno da u krvi ima 2,18 promila alkohola - rekli su policiji dodavši da je dodatnom provjerom otkriveno da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni 5.000 KM.

Protiv svih nesavjesnih vozača policija će nadležnim sudovima podnijeti zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana